• Haberler

  • 30 Mayıs 2013

MÃœSÄ°AD 81. GENEL Ä°DARE TOPLANTISINA SAMSUN ÅžUBESÄ°NDEN RAPOR


MÜSÄ°AD 81. Genel Ä°dare Kurulu Toplantısı 24-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında Rize Åžubesi ev sahipliÄŸinde ve onur konuÄŸu olarak T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Sayın Doc. Dr. Hasan Murat MERCAN ‘ ın katılımıyla gerçekleÅŸti.

Toplantıda ÇarÅŸamba Kaymakamı Caner YILDIZ ‘ ın katkılarıyla MÜSÄ°AD Samsun Åžubesi üyemiz Bahadır Sondaj Jeoteknik Müh. Tic. Ltd. Åžti. ‘ nin sahibi Jeoloji Mühendisi Åžule KELEÅž ‘ in talebi üzerine Prof. Dr. Bülent COÅžKUN ÇarÅŸamba ve dolaylarının Jeotermal imkanlarının araÅŸtırılması ile ilgili bir sunun hazırlanmıştır. Bu sunumda petrol amaçlı açılan ‘Çar1’ kuyusundan alınan kuyu logları üzerinden ve o bölgede TPAO tarafından yapılan sismik hatlardan yararlanılarak bilgilendirme yapılmıştır..

Hazırlanan Jeotermal AraÅŸtırma Raporunu Samsun MÜSÄ°AD BaÅŸkanı Erkan MALKOÇ ve MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Sayın Nail OLPAK aracılığıyla Enerji Bakanı BaÅŸkan Yardımcısı Sayın Doc. Dr. Hasan Murat MERCAN ‘ a takdim ettik. Konudan bilgisi olan Sayın Doc. Dr. Hasan Murat MERCAN ; konuyla ilgilendiÄŸini ve Samsun için bu durumu en kısa zamanda deÄŸerlendirecekleri sözünü verdi.