ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET
  • Haberler

  • 14 Mart 2015

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET

12 Mart Salı günü saat 09:00’da 19 Mayıs ilçemizde bulunan OMÜ Uzay Bilimleri Kampüsünde Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü - UZAYTEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.FerÅŸat Kolbakır, ile Uçak Mühendisi - UZAYTEM Kompozit Ürün Sorumlusu ÖÄŸrt. Gör. Cevat SUNOL tarafından “UÇAK SANAYİNİN SAMSUNDA GELİŞTİRİLMESİ KONULU SUNUM” için MÜSİAD Åžube BaÅŸkanımız Selim Sar, Yönetim Kurulu ve Üyelerimiz olmak üzere ilk ziyaretimiz gerçekleÅŸtirildi. Organizasyona TÜMSİAD ve ASKON Dernek Yetkililerinin yanında Samsun’umuzun kıymetli Sanayici ve İşadamları da katılım saÄŸladı.
Uçak Mühendisi - UZAYTEM Kompozit Ürün Sorumlusu ÖÄŸrt. Gör. Cevat SUNOL; Üniversitemiz olarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Sivil Havacılık Yüksek Okulu beraberinde de UZAYTEM-ARGE Merkezinin faaliyette olduklarını belirterek UZAYTEM Üniversitemizin Sanayi İşbirliÄŸini yapmak için hizmet alabilen, hizmeti satabilen aylık personel istihdam edebilen, AR-GE Projeleri geliÅŸtirebilen ayrı bir bölüm olarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. UZAYTEM bünyesinde ÇarÅŸamba Havaalanında faaliyet gösteren uçuÅŸ okulu ve Ballıca Kampüs içerisinde ruhsat iÅŸlem süreci devam eden uçuÅŸ okullarına sahip olduklarını belirten ÖÄŸrt. Gör. Cevat SUNOL, OMÜ ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere Türkiye’de sadece iki devlet üniversitesinde uçuÅŸ okulunun olduÄŸunun altını çizdi. Yakın zamanda Türk Hava Yolları olmak üzere büyük ÅŸirketlere pilot yetiÅŸtirmeye baÅŸlayacaklarını ifade eden ÖÄŸrt. Gör. Cevat SUNOL ilk mezunlarını verdiklerini ve duydukları gururu belirterek bunların dışında kendi uçaklarına bakım yapmak için bakım organizasyonunu da oluÅŸturduklarını İstanbul, Ankara, Tokat gibi diÄŸer illerden gelen uçaklara da bakım hizmeti verebildiklerini de belirtti. Kampüs içinde Kompozit Atölyesini gezdirerek yaptıkları çalışmaları anlatırken Uçak Teknisyeni YetiÅŸtirme yetkisine de yakın zamanda sahip olacaklarını açıkladı. İnsansız hava araçları ile iki kiÅŸilik yapıkları uçak görselleri göstererek bitirdikleri çalışmalardan kısaca söz ederek 50 saatlik uçuÅŸ eÄŸitimleri ile uçuÅŸ sertifikası alınabildiÄŸi bilgisini de bizlerle paylaÅŸtı.
BaÅŸkanımız Selim Sar kampüs gezintisi ve ÖÄŸrt. Gör. Cevat Sunol’un sunumu akabinde davetleri ve yaptıkları faydalı çalışmalarından ötürü öncelikle SHYO Müdürü - UZAYTEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.FerÅŸat KOLBAKIR ile Uçak Mühendisi - UZAYTEM Kompozit Ürün Sorumlusu ÖÄŸrt. Gor. Cevat SUNOL’a teÅŸekkürlerini ileterek gerçekleÅŸtirilen bu ziyaret ile Üniversite-Sanayici İşbirliÄŸi noktasında önemli bir adım atıldığını vurgulayarak İşadamları olarak Üniversitemizle çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. MÜSİAD beraberinde TÜMSİAD, ASKON ve ilimizin deÄŸerli iÅŸadamları ile yoÄŸun bir katılım ile mutlu bir heyecanla ziyaret gerçekleÅŸtirdiÄŸimizi ifade eden BaÅŸkan Selim Sar bundan sonraki yapılacak çalışmaların devamlılığı için MÜSİAD olarak gerekli çalışmaları Üniversitemiz ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde hareket ederek planlayacaklarını bildirdi.
SHYO Müdürü - UZAYTEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.FerÅŸat KOLBAKIR, yoÄŸun ÅŸekilde yapılan ziyaretimizden dolayı teÅŸekkürlerini bildirirken yürüttükleri çalışmaları kısaca özetleyerek Sanayici iÅŸadamları ile ortak fikirler üretmek ortak çalışmalara imza atmaktan mutluluk duyacaklarını aralıklı sürelerle tekrar toplanarak artık Üniversite Sanayi İşbirliÄŸine hızlıca adımlar atılması gerektiÄŸini vurguladı.