Haberler
MÜSİAD BaÅŸkanı Nail Olpak:
"Muhtemel Seçim hayırlı olsun"
MÜSİAD BaÅŸkanı Nail Olpak, Ak Parti ve CHP’nin yaptığı koalisyon görüÅŸmelerinden olumlu bir netice çıkmaması üzerine yaptığı açıklamada "Muhtemel Seçim hayırlı olsun" dedi.
Olpak, ÅŸöyle konuÅŸtu:
Öncelikle, adeta her fraksiyondan ve dört bir yandan saldıran ve gittikçe tırmanan terör olayları, bizi derinden üzmektedir. Bu saldırılarda yaralananlara acil ÅŸifalar, ÅŸehit olanlara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Temennimiz, terör eylemlerinin en kısa zamanda sona ermesi ve suçluların yakalanmasıdır.
7 Haziran seçimlerinin ardından yaptığımız açıklamalarda, Millet İradesi doÄŸrultusunda oluÅŸan Meclis aritmetiÄŸinden bir hükümet çıkarmak için samimi ve iyi niyetle gayret edilmesi gerektiÄŸini ifade ederek, istikrar adına tüm siyasi partilerimize çaÄŸrıda bulunmuÅŸ, bütün iyi niyet ve gayrete raÄŸmen bir koalisyon kurulamaması durumunda, elbette yeni bir seçim yapılmasının doÄŸal sonuç olacağını ifade etmiÅŸtik.
Siyasi partilerin, yetkili kurullarında ve karşılıklı görüÅŸmeleri neticesinde, ÅŸu ana kadar bir koalisyon hükümeti kurulamaması kararları kendi takdirleridir. Bu durumda, teorik olarak baÅŸka bir koalisyon alternatifi hala ortada olsa da, muhtemel gidiÅŸ yeni bir seçime doÄŸrudur.
Tekrar milletimizin hakemliÄŸine baÅŸvurularak yeni bir seçime gidilmesine saygılı olduÄŸumuzu belirtiriz. Beklentimiz, hızla yeni bir seçim için karar sürecinin, öncelikle Meclis'in kendi dinamikleri içerisinde gerçekleÅŸmesidir.
Muhtemel Yeni Seçim sürecinde de istikrarımızın bozulmaması için, her türlü tedbirin alınmasının gereÄŸini tüm siyasilerimize hatırlatır, sonucun hayırlı olmasını dileriz.